Alle projecten

Zeeftrommel Sortiva

Het project

Voor de recycling installatie van Sortiva heeft Machinefabriek Emmen een nieuwe zeeftrommel gerealiseerd. Bij het afvalverwerkingsbedrijf in Alkmaar verwerken ze op een milieubewuste manier afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Zo krijgen afvalstoffen een nieuwe bestemming als grond-, bouw- of brandstof.

De constructie

In november 2023 zijn wij begonnen aan de productie van het zeeftrommellichaam. De zeeftrommel heeft een diameter van 3,2 meter en een effectieve zeeflengte van 10 meter. De trommel beschikt over een capaciteit om per uur circa 40 ton aan bouw- en sloopmateriaal te verwerken. Door de robuuste uitvoering van de stalen trommel en de agressieve zeving kan een hoge scheidingsefficiëntie behaald worden. De nieuwe trommel is tevens uitgevoerd met nieuwe aandrijvingen. Deze aandrijvingen zorgen voor een hogere efficiëntie.

Werkzaamheden op locatie

De nieuwe zeeftrommel is ter vervanging gekomen van een trommel, ook geplaatst door MF Emmen, waarbij de technische levensduur haar einde heeft bereikt. Machinefabriek Emmen heeft naast de productie en levering ook de de- en montage van de zeeftrommels verzorgd. Op locatie is het oude trommellichaam gedemonteerd waarna de nieuwe zeeftrommel op het bestaande frame is opgebouwd.