Alle projecten

Uitbreiding spuicomplex afsluitdijk!


De opdracht

Voor het waarborgen van de waterafvoercapaciteit op de afsluitdijk worden er in Den Oever extra spui- en pompcapaciteiten gerealiseerd. In de zogeheten tusseneilanden van het bestaande spuicomplex worden twee groepen met spuikokers gerealiseerd. Machinefabriek Emmen produceert en levert de speciale RVS geleideplaten van duplexmateriaal voor de spuischuiven. In een vorige opdracht zijn ook voor de gerealiseerde vismigratie doorlaat de RVS geleideplaten geleverd.
De nieuwe spuischuiven hebben de functie om ten tijde van laagwater het water zonder toevoegen van extra energie te spuien richting de Waddenzee.

De werkzaamheden

In week 24 zijn wij begonnen aan de productie van 384 RVS geleideplaten van 55mm en 45mm dikte. Bij ons in Emmen worden de ruwe platen eerst grondig geïnspecteerd om vervolgens doormiddel van freeswerk met minimale toleranties een glijvlak aan te brengen en te voorzien van pot-, sleuf- en tapgaten. Naast de geleideplaten produceren en leveren wij ook gebogen en gelaste hoeklijnen en koppel- en sluitplaten. De eerste levering zal begin 2024 plaatsvinden en de laatste levering rond eind april 2024.

Certificering

Rijkswaterstaat hanteert richtlijnen en eisen voor de bouw en het onderhoud van kunstwerken, zoals bruggen, sluizen en viaducten. Machinefabriek Emmen voldoet aan alle certificering welke benodigd zijn om aan ROK (Richtlijnen Ontwerp Kunstwerken) projecten te mogen werken tot een Executieklasse 4.

Resultaat

Bij Machinefabriek Emmen zijn wij trots op de samenwerking met Levvel en verheugd dat wij wederom mogen werken aan een stukje Nederlands erfgoed.