Alle projecten

Scheidingstrommel Omrin


De opdracht

Nabij Heerenveen ligt Ecopark De Wierde. In dit circulaire afvalverwerkingspark wordt door Omrin het huisvuil afkomstig uit Noord-Nederland op een duurzame manier verwerkt. De eerste zeeftrommel uit het afvalscheidingsproces, ook geplaatst door MF Emmen, heeft het einde van haar technische levensduur bereikt. Dit in combinatie met de wens van Omrin om de capaciteit van de sorteerinstallatie te vergroten, heeft ervoor gezorgd dat MF Emmen gevraagd is om een nieuwe scheidingstrommel te ontwikkelen.

De Zeeftrommel

Na uitvoerig overleg met de klant is er gekozen om de huidige trommel te vervangen door een groter exemplaar met een binnendiameter van 3.6 meter. Deze nieuwe zeeftrommel heeft een verhoogde verwerkingscapaciteit van 45 ton per uur. 

Eerdere samenwerking

Een aantal jaren geleden heeft MF Emmen een DANO-trommel gerealiseerd voor Omrin. Dankzij deze unieke installatie kan de afvalverwerker 6 miljoen m³ extra gas produceren en gaat er minder restafval naar de reststoffen energie centrale.

Resultaat

MF Emmen is trots op de samenwerking met Omrin en is verheugd wederom een bijdrage te mogen leveren aan de afvalscheiding op Ecopark De Wierde. Wij investeren graag in langdurige relaties met onze klanten. Daarom hebben wij samen met Omrin een traject opgestart, waarbij wij ook na het plaatsen van de trommel de installatie blijven onderhouden en verder optimaliseren.