Alle projecten

Zeeftrommel TRS B.V.

De opdracht

Voor TRS B.V. hebben wij een zeeftrommel gerealiseerd welke wordt ingezet om bodemas, het as wat overblijft in een verbrandingsinstallatie, te filteren. Het materiaal wordt omgezet naar nieuwe bouwstof. Het gerecyclede materiaal wordt onder meer gebruikt in de wegenbouw. De door ons geleverde trommel maakt onderdeel uit van een volledig recyclinginstallatie en is verantwoordelijk voor het filterproces.

De werkzaamheden

Begin 2022 zijn wij gestart met de productie van de zeeftrommel. De zeeftrommel heeft een diameter van 2,5 meter en een effectieve lengte van 6,25 meter. De trommel kan materiaal tot 30 centimeter verwerken en filtert materiaal tot 5 centimeter. Grotere korrels worden per transportband verplaatst naar een volgende sorteerfase. De zeeftrommel is opgebouwd in 5 secties. De zeefplaten hebben een lengte van 1,25 meter en een dikte van 8 mm. Elke zeefplaat is verwisselbaar en bestaat uit kwalitatief hoogwaardig staal.

Het onderframe is voorzien van twee elektrische aandrijvingen en is erg geschikt om de constructie te dragen. De behuizing is gemaakt van composiet wat sterk, licht van gewicht en eenvoudig te verwijderen is. De trommel heeft een voorbehandeling gehad en is gespoten in de door de klant aangewezen kleur.

Resultaat

De Zeeftrommel is halverwege 2022 op transport gegaan richting Engeland. In Engeland is de zeeftrommel gemonteerd op een 3% helling wat geschikt is voor het recycleproces. Per uur kan de zeeftrommel 100 ton aan materiaal verwerken. De rotatie snelheid van de trommel kan door de klant naar wens worden aangepast. Met 12 tot 21 rotaties per minuut heeft de zeeftrommel een scheidingsefficiëntie van 95%.