Alle projecten

Boogbrug Geesbrug


De opdracht

In opdracht van de Gemeente Coevorden werken wij aan het herstel van de fiets-voetgangers boogbrug te Geesbrug. De conditie van de boogbrug liet te wensen over. Om de levensduur van de boogbrug te verlengen is Machinefabriek Emmen aangesteld om groot onderhoud aan de brug te verrichten.

De werkzaamheden

Om de conditie van de boogbrug voor de komende jaren te waarborgen, is het essentieel dat deze goed wordt onderhouden. De huidige coating, die het metaal van de brug beschermd, was op verschillende plaatsen volledig verdwenen. Wij zijn ingeschakeld om de slechte staaldelen van de brug te vervangen en de brug opnieuw te conserveren. Na het stralen van de brug wordt er gezamenlijk met de opdrachtgever beoordeeld welke staaldelen toe zijn aan vervanging. Indien nodig worden deze door ons vervangen.

Resultaat

Naar verwachting zal de brug over een aantal weken met behulp van een mobiele kraan weer terug op zijn originele plek gehesen worden. Met de verrichte werkzaamheden kan de fiets-voetgangers boogbrug er weer enige tijd tegenaan!