Alle projecten

ACR Passaic

De opdracht

In opdracht van Lubo Recycling Solutions hebben wij een single stream zeeftrommel voor ACR Passaic gerealiseerd. Het afvalverwerkingsbedrijf gaat de zeeftrommel inzetten om restafval te verwerken met als doel om het verwerkte materiaal een 2e leven te geven.

De werkzaamheden

In de loop van 2022 hebben wij de zeeftrommel in productie genomen. De zeeftrommel met een diameter van 2,5 meter en een effectieve lengte van 8,75 meter is met uiterste precisie geproduceerd bij ons in Emmen. De trommel kan materiaal tot 30 centimeter verwerken en filtert materiaal tot 5 centimeter. Grotere korrels worden per transportband verplaatst naar een volgende sorteerfase. De zeeftrommel is opgebouwd in 7 secties bestaande uit 1,25 meter zeefplaten. De zeeftrommel is voorzien van tandpunten waarmee vuilniszakken open gescheurd worden. Dit bevorderd het recyclingproces.

Het onderframe is voorzien van twee elektrische aandrijvingen en is erg geschikt om de zeeftrommel te dragen. De trommel is handmatig gestraald en heeft een epoxy voorbehandeling gehad. Vervolgens is de trommel gespoten in de door de klant aangewezen kleur. De zeeftrommel wordt als totaalpakket inclusief ondersteuningsconstructie en bordessen geleverd.

Resultaat

De Zeeftrommel is halverwege 2022 op transport gegaan richting New York. In de Verenigde Staten is de zeeftrommel gemonteerd op een 3% helling wat geschikt is voor het recycleproces. De zeeftrommel beschikt over de capaciteit om per uur 20 ton aan materiaal te verwerken. De rotatie snelheid van de trommel kan door de klant naar wens worden aangepast. Met 12 tot 21 rotaties per minuut heeft de zeeftrommel een scheidingsefficiëntie van 95%.